Proiecte

POP INDUSTRY este beneficiar al programelor de investitii europene pentru cresterea competitivitatii

Cresterea competitivitatii societatii POP INDUSTRY SRL prin achizitie de utilaje – Septembrie 2021

POP INDUSTRY S.R.L. anunţă începerea activităţilor proiectului “Cresterea competitivitatii societatii POP INDUSTRY SRL prin achizitie de utilaje“ Cod SMIS 139293.

Proiectul este finanțat prin Regio Programul Operaţional Regional 2014–2020, care este implementat la nivel național de către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, iar la nivelul regiunii Sud-Vest Oltenia de către Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia în calitate de Organism Intermediar.

Proiectul este prevăzut a se derula în perioada 01.03.2020 – 30.04.2023, perioada de implementare fiind de 38 de luni, cu o valoare totală de 8.183.454,48 lei. Finanțarea nerambursabilă primită este în valoare de 4.259.061,45 lei, din care 3.620.202,23 lei din FEDR si 638.859,22 lei din valoarea eligibilă nerambursabilă din bugetul naţional. Contract de finantare Nr. 7071 / 30.08.2021.

Obiectivul principal al proiectului/ Scopul proiectului il constituie imbunatatirea competitivitatii intreprinderii POP INDUSTRY SRL prin realizarea unei investitii initiale in domeniul fabricarii remorcilor agricole si diversificarea activitatii unitatii existente.

Cresterea competitivitatii societatii POP Industry SRL prin achizitie utilaje de productie, in vederea modernizarii fabricii

Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri‐ue.ro, precum şi către site‐ul web al Programului Operaţional Regional 2014-‐2020, www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului

Titlul proiectului: Cresterea competitivitatii societatii POP Industry SRL prin achizitie utilaje de productie, in vederea modernizarii fabricii

Numele beneficiarului:POP INDUSTRY S.R.L.

SMIS:114391

Numele programului: Programul Operational Regional 2014-2020

Axa:2. Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii

Prioritatea de Investiții: 2.2 – Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor

Numele Autoritatii de Management:Ministerul Lucrarilor Publice, Dezvoltarii si Administratiei

Numele Organismului Intermediar: Agentia pentru Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia

Valoarea totala a proiectului: 3.729.190,90 LEI

Valoarea finantarii nerambursabile: 1.937.654,10 LEI, din carevaloarea contribuției din FEDReste 1.647.005,99 LEI

Valoarea eligibila nerambursabila din bugetul national: 290.648,11 LEI

Perioada de implementare a proiectuluieste: 01.02.2017 – 31.03.2020

 

Obiectivul/Scopul proiectului il constituie imbunatatirea competitivitatii intreprinderii POP INDUSTRY SRL prin realizarea unei investitii initiale in domeniul fabricarii remorcilor agricole si diversificarea activitatii unitatii existente.

 

Obiective specifice ale proiectului:

1. Diversificarea productiei unei unitati in domeniul fabricarii remorcilor agricole prin:

 • Dotarea cu echipamente tehnologice, utilaje, instalatii de lucru specifice activitatii de fabricare remorci agricole (cu prelata)

 • Achizitionarea unui program informatic necesar derularii activitatii intreprinderii

2. Derularea de activitati specifice prioritatii de investitie in vederea dezvoltarii capacitatii intreprinderii de a isi dezvolta si mentine avantajul competitiv:

 • Implementarea serviciului de certificare a unui proces specific activitatii desfasurate in cadrul proiectului (certificarea procesului de sudura)

 • Implementarea procesului de recertificare a sistemelor de management al calitatii (ISO 9001) si al mediului (ISO 14001)

 • Participarea, in calitate de expozant, la un targ international de profil

3. Achizitionarea de echipamente eficiente energetic si optimizarea functionarii instalatiilor si a fluxurilor tehnologice prin achizitionarea echipamente noi, performante si eficiente energetic (Aparat de sudura, Masina CNC de indoit, Circular de formatizat, Masina de debitat cu plasma, Masina hidraulica pentru roluit profile, Masina automata de sudura, Carucior -robot sudura, Masina de batut capse, Cutter plotter, Masina de lipit, Masina de cusut cu 2 ace, Stivuitor electric, Stivuitor gaz, Stivuitor diesel, Echipament de vopsire electrostatic, Presa hidraulica rapida, Utilaj de faltuit, Masina de taiat panouri, Sistem de ridicare cu 2 si 4 ventuze) si utilizarea lampilor LED pentru iluminarea cabinei de vopsire si spatiului de productie

 • Angajarea a doua persoane din categorii defavorizate cu „varsta de peste 50 de ani”.

 

Rezultatele proiectului:

Dotarea cu active corporale si necorporale (numar):

 • 28 utilaje si echipamente tehnologice

 • 1 program informatic

 • La finalul implementarii proiectului se va realiza angajarea personalului suplimentar necesar, 2 persoane din categorii defavorizate.

Activitati specifice prioritatii de investitie derulate:

 • 1 proces certificat – sudura

 • 2 sisteme de management recertificate

 • 1 participare, in calitate de expozant, la un targ international de profil

 


Date de contact:

Persoana de contact: dl. Dumintru POPESCU – Administrator

Tel/fax/email: 0744 544 307 / 0249 438 087/ office@popind.ro  


Pentru informaţii detaliate despre celelalte programe cofinanţate de Uniunea Europeană, vă invităm să vizitaţi www.fonduri‐ue.ro, precum şi către site‐ul web al Programului Operaţional Regional 2014-‐2020, www.inforegio.ro și pagina de Facebook a programului