Caută
Close this search box.

Intretinerea unei remorci

Verificați în mod regulat scaunul fix al piulițelor roții și, dacă este necesar, strângeți șuruburile discului cu o cheie de cuplu (cuplul de strângere: 90 nm). Această verificare se efectuează: imediat după ce remorca a fost preluata, după primii 50 km de performanță de conducere, 50 km după fiecare schimbare a roții, periodic la fiecare 2.500 km, înainte de călătoriile mai lungi.

Verificați în mod regulat starea anvelopei și presiunea aerului.

Verificați în mod regulat sistemul de iluminare pentru funcționalitatea sa.

Lubrifiați dispozitivul de cuplare cel puțin trimestrial, o dată sau de două ori pe săptămână pentru utilizare zilnică. 

Dacă utilizați un aparat de spalat de înaltă presiune, vă rugăm să rețineți că presiunea maximă trebuie să fie cuprinsă între 5 și 10 bari. Apa nu trebuie să fie mai fierbinte decât aproximativ 80 ° C. Se aplică o distanță minimă de 80 cm între capul duzei și vehicul. Nu indreptati jetul de apa catre suprafețe vopsite, anvelope, ambreiaj sau componente electrice. Nu utilizați un aparat de spalat de înaltă presiune pentru a curăța remorcile de cai sau bovine.

Este necesar să se verifice toate șuruburile și piulițele din nou și din nou pentru a se potrivi fix lor.

Pentru remorcile cu structuri închise, în special pentru animale și remorci de cai, interiorul vehiculului trebuie să fie păstrat uscat, bine ventilat și curățat în mod regulat. Acest lucru se aplică în special vehiculelor cu podele din lemn. În cazul în care există un covor de cauciuc în vrac în remorcă, acesta trebuie să fie eliminate după fiecare utilizare pentru a facilita curățarea.

În cazul în care remorca rămâne neutilizata pentru o lungă perioadă de timp, aceasta trebuie să fie descărcata și plasata pe o suprafață plană, preferabil într-o sală sau cel puțin sub un baldachin. În plus, frâna de mână trebuie slăbite pentru a preveni lipirea fălcilor de frână la tobele de frână. Vehiculul trebuie să fie securizat împotriva rostogolirii cu pene. După opt zile și la fiecare două luni, roțile trebuie să fie întoarse un sfert de viraj pentru a evita plăcile în picioare. În cazul în care remorca este în aer liber, acesta trebuie să fie eliberat în mod regulat de la posibile gheață, zăpadă și apă.